Joieria Quintana, rellotgeria, joieria i objectes de regal

Joieria Quintana aplega una llarga tradició en rellotgeria, fundada al 1931 a Vilafant, avui la Joieria del carrer Nou de Figueres ja presumeix de la tercera generació amb Francesc Xavier Calvet al capdavant del negoci.

Miquel Quintana i Grau va ser el fundador de la primera botiga a Vilafant on venien exclusivament tot tipus de rellotges. Llavors era habitual portar els típics rellotges de butxaca amb la cadena, si fem un repàs cinematogràfic veurem la importància d'aquest objecte en moltes pel·lícules: un Willy Fox sempre pendent del seu rellotge en la Volta al Món en 80 dies, on en l´últim moment un desajust horari va estar apunt de fer-los perdre l'aposta; seguint amb els dibuixos animats, un conillet blanc amb un rellotge de butxaca apareixia a Alicia al país de les meravelles; infinitat d'actors del cinema clàssic sempre usant el seu rellotge de butxaca, homes elegants i ben plantats, etc. Els rellotges de butxaca també han servit de guions de pel·lícules on el personatge és transportat en una altra vida, tenim l'exemple de "Para toda la vida" on l'actor adquireix un rellotge de butxaca i de tornada a casa, el tren es para en una estació d'una petita ciutat del segle passat on tindrà l'oportunitat de recuperar els valors que donen sentit a la seva vida. I és que les hores i el temps sempre protagonitzen la nostra vida, és molt difícil poder viure un dia sense saber quina hora tenim. D'aquí la importància de la fabricació de tot tipus de rellotges: decoratius, de polsera, de butxaca, de paret, inclús els antics rellotges solars, de sorra o d'aigua. Els rellotges mecànics van ser un gran invent i van obrir el camí als rellotges que coneixem avui dia. La virtut de saber el temps en tot moment, disposar d'una eina per a poder repartir el temps al nostre gust, son avui dia petits detalls, que no serien possibles sense els rellotges. Tot i així, a l'actualitat el rellotge ha creat una forta dependència, en les societats més "avançades".

Joieria Quintana va ser el referent horari als anys 60, ja traslladada a Figueres, aquesta joieria protagonitzava un anunci a Ràdio Popular de Figueres. A les 14h i a les 21h es donava L'hora Quintana, quan es connectava amb un rellotge de la mateixa botiga per donar l'hora cada dia en directe. L'anunci deia així "Quintana, Quintana, es la mejor relojería, joyería y platería. Quintana, Quintana. El reloj que tengo yo, Quintana me lo vendió". Aquesta seqüència es donà fins als anys 70.

Avui la joieria segueix al carrer Nou, número 11, d'es d'on shi instal·là ara fa uns 47 anys. Després d'estar uns anys dedicats a la venda i a arreglar rellotges, els Quintana decidiren ampliar el negoci amb la venda d'objectes de regal i joieria.

Francesc Xavier Calvet ens relatava les bones èpoques de vendes als anys 50, quan el negoci pertanyia al seu avi, llavors passà als seus pares on la seva mare, Lola Quintana i Amiel, juntament amb el seu marit van seguir amb el negoci familiar. La Lola sempre es dedicà a la botiga, ja de joveneta anava a la botiga a ajudar al seu pare.

Els anys han passat i els joiers s'han hagut de renovar i apostar per les noves tendències, avui en dia es ven molt més lor blanc que el groc, explicava Calvet. El que no ha canviat és la tradició de l'anell de compromís, quan els galans s'apropen a la botiga per adquirir l'anell de compromís per a la seva futura esposa. Una de les vendes més habituals i tan complicada alhora però que de ven segur fa feliç a més d'un o una, sigui de la condició sexual que sigui.

Joieria Quintana

Joieria Quintana
C. Nou 11
17600 FIGUERES
(Girona, Alt Empordà)
T: 972 502 281
Contacte
info@joieriaquintana.com
www.joieriaquintana.com

tornar »