Hostal La Barretina, carta casolana i tradicional amb plats tan típics del receptari català

La Barretina, un mot ben català (com ells), és el que en Lluís i la M. Antònia, juntament amb la seva filla Yolanda, van escollir per donar nom a l’hostal que regenten al cor de Figueres. Situat a tan sols 200 metres del museu Dalí, al carrer Lasauca, 13, aquest petit establiment de 16 habitacions totalment reformades i perfectament equipades (amb bany, dutxa, calefacció, aire condicionat...) està sempre a punt per rebre el viatger que busca un tracte amable i familiar en un entorn impecable. El bar i el restaurant -que ofereixen una carta casolana i tradicional amb plats tan típics del receptari català com el pa amb tomàquet amb assortit d’embotits, l’arròs a la cassola, la paella, els canelons, el lluç a la cassola, la botifarra amb guarnició, la vedella amb bolets o les mandonguilles amb pèsols- acaben essent el complement perfecte per cobrir les necessitats dels seus clients durant tota la jornada.

L’hostal La Barretina, que està en funcionament des de l’any 1993, va començar essent un bar i, en un parell d’anys, es va convertir també en un hostal, que es va construir sobre el que havia estat una antiga pensió.

Els seus clients, majoritàriament treballadors del país i turistes d’arreu del món (“Des del Japó fins a Califòrnia”, ens diuen) s’emporten sempre una molt bona impressió de la seva estada a La Barretina; tant és així que, sovint, repeteixen l’experiència, envien amics i familiars i, fins i tot, els truquen i els fan arribar postals i regals d’agraïment. Per a en Lluís, la M. Antònia i la Yolanda aquesta és la millor mostra d’estimació que els poden fer, i això és el que volen: que els qui confien en ells se sentin a gust, trobin un bon servei, un bon tracte i l’ajut que necessiten perquè els seus dies siguin molt més agradables. “L’esforç que fem val la pena i, el millor de tot, és que et donin les gràcies i que els requi marxar”. Per a ells, a més a més, aquesta feina és una font d’aprenentatge constant que els genera centenars d’anècdotes “molt maques i personals que ens guardem per nosaltres”, diu la M. Antònia. La cura amb la qual porten el seu negoci, mantenint-ho tot net i polit i, sobretot, donant una importància màxima al benestar de les persones, és, segurament, la clau del seu èxit, perquè trobar un tractament així fora de casa no és gens usual en els temps que corren, i la gent ho sap apreciar.

Hostal La Barretina Hostal La Barretina

Hostal La Barretina
C. Lasauca, 13
17600 FIGUERES
(Girona, Alt Empordà)
T: 972 676 412
Contacte
info@hostallabarretina.com
www.hostallabarretina.com

tornar »