Celler Marià Pagès, tradició i qualitat

El Celler Marià Pagès, és un dels cellers de la comarca que té una llarga tradició familiar. Des de mitjans del segle XIX es troba situat al bell mig de Capmany, administrant una producció vinícola de qualitat superant-se any rere any.

Una de les principals característiques és que tots els productes que s’ofereixen s’elaboren amb matèria prima pròpia, des de el raïm que surt de la vinya, fins la ultima gota de la copa, amb resultats extraordinaris.

Les parcel·les de vinyes, pertanyent a la finca Can Llibori, amb més de 30 anys d’edat, estenent-se al llarg de 12 hectàrees, mostrant-nos paratges verds i regalar-nos tranquil·litat.

S’hi cultiven diferents plantacions de negres, com les autòctones Garnatxa negra i Carinyena, però també, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc i Ull de Llebre, així com de blanques s’hi troben Chardonnay blanc, Garnatxa blanca i Moscat. Un punt favorable de la zona de l’Empordà, és que són vinyes en què estan situades a un clima suau a l’hivern, estiu calorosos i sobretot tocades per la tramuntana. Aquest fenomen és típic de la zona, un fort vent de nord que pot arribar a bufar 120 km/h, afavorint un bon creixement a aquestes plantacions.

El Celler d'elaboració
Sota el paraigua de la marca Serrasagué funciona comercialment des del 1994, però la seva activitat es remunta a l’any 1870.

Té una capacitat de producció d’uns 1.000 hectolitres elaborant tant vins joves de qualitat negres, rosats i blancs com negre criança, un vi molt apreciat pels consumidors.També es poden destacar els vins dolços com la melosa garnatxa i el moscat.

El Celler de criança
Dos carrers més amunt del celler d’elaboració trobem un antic celler de criança Can Llibori, on entre els seus murs de pedra, hi reposa el vi més apreciat.

El celler ha rebut la distinció de Cambra de Comerç, un dels cellers més antics de Catalunya, concretament més de 125 anys d’història.

Si troba unes 50 botes de roure americà, francès i hongarès juntament amb més de 20.000 ampolles amb més d’un any de convivència. Tot passejant per els sotes s’hi poden apreciar algunes relíquies que es van conservant al llarg dels anys.

Celler Marià Pagès

Celler Marià Pagès
C. Pujada, 6
17750 CAPMANY
(Girona, Alt Empordà)
T: 972 54 91 60
Contacte
www.cansalanca.com
info@cellermpages.com

tornar »